Psychomotorische therapie

Het kan lastig zijn om gevoelens, gedachten of gedrag in woorden uit te leggen of dit te veranderen omdat u dit al zoveel jaar op een bepaalde manier heeft gedaan. Het kan ook zijn dat er in uw leven iets veranderd is waardoor het niet meer hetzelfde is als vroeger en verandering in gedrag nodig is. Psychomotorische therapie is een inzichtgevende behandelmethode om hier op een actieve manier verandering in te brengen.

Psychomotorische therapie is een behandelmethode voor mensen met psychische klachten en problemen. Klachten zoals somberheid, angsten, prikkelbaarheid, onzekerheid tegenover anderen, spanningen, eetproblemen of burn-out hebben vaak ook een lichamelijke kant. Binnen psychomotorische therapie staat het ervaren en oefenen centraal.  Het leren herkennen, erkennen en verkennen van gedrag. Beweginggerichte en lichaamsgericht oefening zijn hierin het middel, u kunt denken aan sport- en spelactiviteiten, ontspanningsactiviteiten, ademhalingsoefeningen of symbolische oefeningen. Het doel van psychomotorische therapie is om inzicht te krijgen in destructieve patronen en een gedragsverandering tot stand te brengen waardoor de psychische klachten of problemen minder worden of verdwijnen.

Persoonlijke ervaring:
Rick
Na een virale meningitis had ik nog veel last van restverschijnselen. Ik moest rustig aan doen. Het genezingsproces de tijd geven. Dit vond ik erg moeilijk omdat mijn hoofd niet kon accepteren wat mijn lichaam aangaf. Tijdens PMT heb ik mijn lichamelijke klachten leren herkennen en accepteren en hoe om te gaan met spanning en ontspanning. Ik heb mijn lijf en hoofd beter leren begrijpen. Nu weer helemaal de oude! Emmy bedankt voor je goede begeleiding en zorg!